Döngüsel Ekonomi ve Kaynak Verimliliği Platformu (DEKVEP) Projesi Tamamlandı

SKD Türkiye ve İstanbul Sanayi Odası ortaklığında İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle yürütülen Döngüsel Ekonomi ve Kaynak Verimliliği Platformu Projesi (DEKVEP) 18 aylık sürecin sonunda başarıyla tamamlandı. 

Tekstil, plastik ve beyaz eşya sektörleri odağında yüzlerce katılımcının katkısıyla AB Yeşil Mutabakat Seminerleri, Sektörel Çalıştaylar, Kümelenme Toplantıları, Endüstriyel Simbiyoz Çalıştayları ve Açık İnovasyon Buluşması düzenlendi. "Karbon Ayak İzi Serifika Programı" ve "Döngüsel Ekonomi İş Modelleri İnovasyonu Sertifika Programı" ile ücretsiz ve herkese açık eğitim programları düzenlendi. 3 sektörden seçilen 21 firma ile GTE Karbon partnerliğinde saha ziyaretleri ve temiz üretim etütleri tamamlanırken, 21 firmadan seçilen 41 firma elçisi için temiz üretim ve kaynak verimliliği eğitimleri verildi. 

 

Projenin kapanış etkinliği "Döngüsel Ekonomi ve Kaynak Verimliliği Zirvesi" 14 Ağustos 2023'te İstanbul Sanayi Odası ev sahipliğinde hibrit formatta gerçekleştirildi.

Açılış konuşmalarını İstanbul Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Burçin Değirmencioğlu ve SKD Türkiye Genel Sekreteri Konca Çalkıvik'in gerçekleştirdiği program, T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çevre ve Şehircilik Uzmanı Ece Dinsel'in "Döngüsel Ekonomiye Geçiş İçin Türkiye’nin Yol Haritası" başlıklı konuşması ve T.C. Ticaret Bakanlığı Ticaret Uzmanı Elif Berrak Taşyürek'in "Tedarik ve Değer Zinciri Boyunca AB Yeşil Mutabakatına Uyum İçin Sanayinin Atması Gereken Adımlar" başlıklarında gerçekleştirdikleri konuşma ile devam etti.

İstanbul Sanayi Odası Çevre ve Enerji Şube Müdürü Erbil Büyükbay ve GTE Karbon Proje Danışmanı Engin Koc'un, projemizin sonuçlarını katılımcılarla paylaştığı oturumunun ardından "İyi Uygulamalar Paneli" gerçekleştirildi.

SKD Türkiye İş Geliştirme ve Paydaş İlişkileri Müdürü Noyan Ergül'ün yönetiminde; Mete Plastik Kalite ve Ar-Ge Müdürü Hülya ÜSTÜNEL, Yorglass Çevre Mühendisi, Sürdürülebilirlik Komitesi Üyesi Ebru ERDİ ve Ezka Tekstil Çevre Mühendisi Figen Sürü'nün katılımında gerçekleştirilen "İyi Uygulamalar Panelinin" ardından projeye katılan 21 firmaya takdim edilen sertifika ile töreniyle birlikte program tamamlandı.

 

Proje ile ilgili gelişmelere proje web sitesi ve sosyal medya hesaplarından ulaşabilirsiniz:

DEKVEP web sitesi için tıklayınız.

DEKVEP Linkedin hesabı için tıklayınız.